SCUDERIA POWER OY

Eeva-Liisa Penttilä 2016

Vuonna 2011 perustettu yhtiömme on varsin tuore yritys suomalaisessa raviurheilussa. Yhtiömme toimialana ovat ravihevosten kasvatus, osto, myynti, maahantuonti ja ravikilpailutoiminta. Yhtiöllämme on tätä kirjoitettaessa yhteensä kahdeksan hevosta. Osa hevosista on pitkäaikaisen yhtiökumppanimme kanssa yhdessä omistamia. Hevosistamme löytyy starttihevosia, siitostammoja ja varsoja. Näistä tarkemmat tiedot löytyvät "Hevoset"- otsikon alta.

Vaikka yhtiömme ei ole ehtinyt kuin vasta neljän vuoden ikään, niin ravihevosharrastuksemme on kuitenkin useiden vuosikymmenten mittainen. Pekka on harrastanut raviurheilua ennen Scuderia Power Oy:tä lähinnä omistajan ominaisuudessa. Mukaan mahtuu ilonhetkiä, mutta myös pettymyksiä; niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Pekka on omistanut muun muassa kahta Derby-finalistia Bullo Citrulloa ja Silver Qualitya. Hänet muistetaan varmasti myös hyvin huippuhevosten Popfingerin ja Silver Legacyn takaa. Pekka on tehnyt tiivistä yhteistyötä muun muassa ravilegenda Martti Keskisen kanssa. Itse olen harrastanut raviurheilua reilut 30 vuotta. Nuoruusajan ravit olivat lähinnä totoamista ja raveissa kiertämistä. Vuosituhannen vaihteessa omistajuudesta haettiin lisäjännitystä raviurheiluun. Tähän mennessä unelmahevoseni on ollut, nykyäänkin omistamamme 8-vuotias suomenennätysruuna, Bullo Citrullo. Meitä molempia yhdistää halu auttaa suomalaista raviurheilua ja yrittää tuoda uusia harrastajia lajin pariin. Pekka on ollutkin usein järjestämässä raviradoille erilaisia oheistapahtumia ja tätä kautta ollut vaikuttamassa monen ihmisen ravikipinän syttymiseen. Itse olen tuonut reilut 20 vuotta opettajia ja urheilijoita raveihin. Näistä useat kymmenet ovat aloittaneet säännöllisen raviharrastamisen. 

Scuderia Power Oy:n perustaminen tuli ajankohtaiseksi, kun me kaksi innokasta, raviurheilussa huipulle tähtäävää toimijaa löimme viisaat päämme yhteen. Oli kulunut liian monta vuotta peräkkäin, kun hevosten hankinnat olivat epäonnistuneet, ja lähes järjestään kaikki ostohevoset olivat flopanneet. Tuli tarve tehdä asialle jotakin. Ensimmäiseksi päätimme, että laatuun panostetaan enemmän kuin määrään. Edelliseen liittyen toiseksi tuli ajatus kasvattaa omia hevosia, koska silloin suvut saataisiin ainakin kohdilleen, eikä tarvitsisi ostaa hevosta, jonka menneisyydestä ei ole täysin tarkkaa kuvaa. Kolmantena painavana syynä oli matalasuhdanteesta huolimatta halu panostaa raviurheiluun. Teemanamme voisi olla, kuten osakeyhtiömmekin nimessä  Power-sana velvoittaa "Vahvasti  ja ennakkoluulottomasti;  mutta nöyrästi eteenpäin."

On hienoa, kun usean vuosikymmenen harrastamisen jälkeen edelleen kesäradalle saapuessani tutut tuoksut nenään tullessaan tuovat lapsuuden muistot mieleen Vaasan raviradalta. Jokaisen lähdön esittelymusiikin alkaessa soimaan kylmänväreet hiipivät selkäpiihin ja sydän alkaa hakata kiivaasti. Uljas hevosjoukko lähestyy yleisöä korskuen ja kaviot kopisten. Puna nousee kasvoille ja silloin ravi-ihminen tuntee elävänsä tässä hetkessä. Suomen lippu liehuu taustalla. Tulee mieleen, että hevoset ovat aikanaan olleet mukana edesauttamassa, että mekin saamme kotimaassamme raveja harrastaa ja ylipäätään olemme saaneet mahdollisuuden nämä kotisivutkin perustaa. Kaikki nämä mielikuvat ja muistot ovat samaan aikaan hyvin kauniita, isänmaallisia ja pysäyttäviä. Näissä hetkissä haluaisi viipyä kauemmin. Juuri tämän kaltaiset muistot ovat naulanneet raviurheilun syvälle sydämiimme. 

Markku